Specijaliteti

PLODOVI MORA Tradicionalna kuhinja otoka Korčule, kao i općenito Dalmatinska kuhinja je jedinsteni spoj izvornih namirnica i tradicionalnog načina pripreme te je jedna od najzdravijih i najboljih prehrana u svijetu. Čistoća okoliša, plodna polja i vrijedne ruke domaćina jamstvo su izvornosti domaćih namirnica, a recepti stari stoljećima uz malo kulinarske kreativnosti stvaraju gastronomski užitak kojemu nećete odoljeti.

Započnite Vašu gastronomsku avanturu s dalmatinskim pršutom i sirom, slanom ribom i maslinama. Domaćini će Vam za dobrodošlicu ponuditi razne aromatizirane likere i rakije (travarica, rogačica, rakija od ruža...).
Svježa morska riba pripremljena na roštilju, kuhana ili marinirana, lignje, sipe, hobotnice i rakovi pripremljeni na roštilju ili kao rižoto, sirove školjke (priljepci i ježine), meso sa roštilja ili „pod peku“, lard (usoljeno svinjsko meso), smokviška pašticada sa njokima samo su neki od specijaliteta u kojima možete uživati u ugostiteljskim objektima.
Prilog jelima je obićno kuhano povrće: blitva s krumpirom, bob, tikvice, kupus, gruda (mješavina samoniklog jestivog bilja) ili umak od malih pamidori (rajčica) začinjeno maslinovim uljem. U prehrani se koriste tipični mediteranski začini (ružmarin, bosiljak itd.) koji su jamstvo nezaboravnih okusa i mirisa, a naravno, ne smijete izostaviti sve to zaliti čašicom dobrog smokviškog vina poput Pošipa, Rukatca ili Plavca.
Deserti su pravi užitak a pripremaju se prema tradicionalnim recepturama. Broštulani mindeli, arancini, suhe smokve, pršurate, hrstule, babe, rafioli, varenik, mantala, sirnice, lumblije, kolač od rogača i domaće torte najbolji su uz Prošek (slatko vino). Raznovrsnost jela spravljenih na tradicionalan način, djevičansko maslinovo ulje i vrhunska vina čine bogatsvo gastronomije ovog kraja. Želimo Vam dobar tek!

vbSmokvickaPasticada          KOLAI           Komin-Smokvica _1_030  

Ostanite u kontaktu

FacebookTwitter

InstragramYou tube 

 
 

Private Accomodation

Home Icon Blue 300dpi

aminess lume logo
Hotel Aminess 1

Kontakt

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SMOKVICA
TURISTIČKI URED BRNA
Brna 525. 20272 Smokvica
Otok Korčula; HRVATSKA
tel +385 20 832 255  fax +385 20 832 188
e-mail: tzo-smokvica@du.t-com.hr              info@brna.hr
www.brna.hr

Facebook Twitter Instragram You tube

HNB tečajna lista

22.04.2019
Srednji
GBP GBP
1
8,597839
USD USD
1
6,609900
EUR EUR
1
7,432832
$
=

Vremenska prognoza