Aktivni odmor

Pješačke i biciklističke staze

mediteran biking

Na području Smokvice i Brne postoje brojne pješačke i biciklističke staze koje vas vode kroz slikovite krajolike, maslinike i vinograde do vidikovaca, špilja i prekrasnih uvala. Zaljubljenicima u ove aktivnosti preporučujemo dolazak u proljeće i jesen kada su turističke gužve manje a vrijeme prekrasno. Uživanje u mirisima aromatskog bilja dok vas put vodi kroz netaknutu prirodu istinski je užitak, posebno ako se putem zaustavite u nekoj od vinarija i ugostiteljskih objekata, te razgledate povijesne i kulturne lokalitete, vaš odmor će biti nezaboravan.

 Pješačke karte(download pdf)       Biciklističke karte(download pdf)

 

Jedrenje

alt
Ljetni vjetar maestal koji u Brni puše kupačima donosi osvježenje, a svim ljubiteljima jedrenja pravi užitak. Tijekom ljeta je u Brni moguć najam opreme za jedrenje te se organizira škola jedrenja. 
 
International Sailling&Windsurfing School OREB CLUB
tel +385 99 53 41 369  tel/fax +385 1 36 36 878 
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   www.oreb-sailing.com
 
tel +385 91 35 85 812  e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   www.vitar-sailing.com

 

Ribarenje

key-west-fishing

Tradicija ribarstva u Brni stara je kao i samo naselje. Ribariti možete samostalno ili se u ranu zoru uputi s lokalnim ribarima. Pravi je užitak vožnja s čamcem dok vas prate galebovi i povratak sa ulovom koji s domaćinima možete zajednički pripremiti.
Za rekreativni-sportski ribolov potrebna je dozvola koju možete dobiti elektronskim putem na web stranicama Uprave ribarstva Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja ili u ovlaštenim trgovinama na otoku. Na ribarenje možete krenuti i sa koćom-ribarskim brodom, pomoći u bacanju mreže i ulov pripremiti na brodu. Izlet uključuje i kupanje u prekrasnim uvalama i razgledavanje obližnjih otoka, a domaćini će vas zabaviti u vino i dalmatinsku pjesmu.

 

Nautika

nautika01
Brna kao sigurna luka na južnoj strani otoka ima privezište gdje se nautičarima pružaju osnovne usluge (struja i voda) a postoji i izvlačilište za manje čamce. U mjestu su dostupne ostale servisne usluge (trgovina, mjenjačnica, bankomat...) a ugostiteljski objekti nude brojne gastro specijalitete.       INFORMACIJE ZA NAUTIČARE

 

Ronjenje

scuba-diving Podmorje cijelog otoka je iznimno zanimljivo ljubiteljima ronjenja bilo da su početnici ili aktivni ronioci. Dovoljno je zaroniti i uživati u ljepotama mora: ribama, školjkama, hridima....Na otoku postoje ronilački klubovi opremljeni opremom koji će vas povesti na najatraktivnije lokacije. Posebno je zanimljivo uputiti se s domaćinima „na ježine“ tj. ježince koji su pravi specijalitet.
 

 

Berba grožđa i maslina

grozd Vinogradarstvo i maslinarstvo su oduvijek glavne djelatnosti stanovništva ovog dijela otoka. Berba grožđa je u rujnu a masline se beru u listopadu i studenom.
Za sve ljubitelje prirodnih ljepota i aktivnog odmora dovoljno je s domaćinima uputiti se u vinograde ili maslinike, a obilaskom konoba i uljara upoznati ćete se sa tradicijom ovih mediteranskih kultura i osjetiti ugođaj otočnog života.
 

 

Ostale sportske aktivnosti

tennis-smokvica U uvali Istruga se nalaze teniski tereni, a u Smokvici postoji igralište za mali i veliki nogomet. Plivanje je ipak najveća zabava za sve životne dobi, za rekreativce ili sportaše a prekrasno čisto more neodoljiva pozivnica.
 
 

Ostanite u kontaktu

FacebookTwitter

InstragramYou tube 

 
 

Private Accomodation

Home Icon Blue 300dpi

aminess lume logo
Hotel Aminess 1

Kontakt

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE SMOKVICA
TURISTIČKI URED BRNA
Brna 525. 20272 Smokvica
Otok Korčula; HRVATSKA
tel +385 20 832 255  fax +385 20 832 188
e-mail: tzo-smokvica@du.t-com.hr              info@brna.hr
www.brna.hr

Facebook Twitter Instragram You tube

HNB tečajna lista

22.04.2019
Srednji
GBP GBP
1
8,597839
USD USD
1
6,609900
EUR EUR
1
7,432832
$
=

Vremenska prognoza